فوم الاستومری

فوم الاستومری چیست؟

فوم الاستومری از مهمترین و پرکاربردترین عایق های حرارتی می باشد که به منظور جلوگیری از هدررفت انرژی بکار گرفته می شود. از فوم الاستومری به عنوان یک عایق حرارتی و در واقع یک متریال مشترک و همیشگی در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود. عایق الاستومری مانع بسیاری خوبی در مقابل نفوذ بخار و کنترل چگالش محسوب می گردند. این فوم معمولا در سیستم های تهویه مطبوع و تاسیسات سرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد.ساختار فوم الاستومری سلول بسته بوده و مواد مورد استفاده در آن مقاومت بالایی در مقابل نفوذ رطوبت دارند.

فوم های الاستومری در دو نوع رولی و لوله ای از مواد انعطاف پذیر تولید می گردند. فوم های لوله ای جهت اتصال از ۲ لبه بریده می شوند. این فوم ها قبل و یا بعد از عملیات نصب روی قطعات و اتصالات اعمال می شود.فوم های لوله ای در طول، بوسیله چسب متصل می شوند. فوم های رولی برای نصب قطرهای بزرگ(بالای ۵ اینچ) لوله ها و کانال های تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرند.در صورت نیاز می توان این ورق ها را بصورت خود چسب بکار برد. برخی از مهمترین ویژگی ها و مزایای استفاده از فوم الاستومری عبارتند از:

وزن بسیار کم
انعطاف پذیری بالا
خواص جذب و عزل الکتریکی
مقاومت در برابر خمش
مقاومت در برابر کشش

انواع فوم الاستومری

کاربرد فوم الاستومری

فوم الاستومری به دلیل ویژگی‌های خاص خود در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد که در ادامه به بررسی و معرفی برخی از کاربردهای رایج آن خواهیم پرداخت.

سبکی و سازگاری: فوم الاستومری به دلیل ساختار داخلی بافتی خود، سبک و با دانسیته پایینی است. علاوه بر این، فوم استومری با محیط زیست سازگاری دارد و قابلیت بازیافت و بازیافت پذیری را داراست

عایق حرارتی و صوتی: فوم الاستومری از بهترین عایق های حرارتی و صوتی است. با توجه به ساختار پلیمری فوم و حباب‌های هوا درون آن، این ماده قابلیت کاهش انتقال حرارت و صدا را دارد. بنابراین، می‌تواند در سیستم‌های عایق حرارتی و صوتی ساختمان‌ها، خودروها و صنایع دیگر استفاده شود.

مقاومت در برابر ضربه: فوم الاستومری دارای خواص جذب ضربه است. این ویژگی باعث می‌شود که در برنامه‌هایی که نیاز به حفاظت و محافظت از محصولات یا قطعات در برابر ضربه و شوک دارند، مورد استفاده قرار گیرد و در صنعت خودروسازی، بسته‌بندی و صنعت ورزشی استفاذده می شود.

انعطاف‌ پذیری و انتخاب‌ پذیری: این نوع فوم، قابلیت انعطاف و انتخاب‌ پذیری بالایی دارد و می‌توان آن را به شکل و اندازه‌های مختلف قالب‌ بندی کرد و یا بطور سفارشی ساخته شود. همچنین، می‌توان خواص مختلفی مانند رنگ، چگالی، صلابت و ضخامت را در فوم تنظیم کرد.

پایداری شیمیایی: فوم الاستومری دارای پایداری شیمیایی بالایی است. این به این معنی است که مقاومت بالایی در برابر اثرات شیمیایی مانند اسیدها، قلیاها، حلال‌ها و محلول‌های مختلف دارد.

مقاومت در برابر خوردگی: فوم الاستومری دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی است. این به آن معنا است که در مقابل عوامل محیطی مانند رطوبت، آب، تغییرات دما و عوامل شیمیایی، مقاومت خوبی دارد و به طول عمر محصولات کمک می‌کند.

انتقال فشار و بار توزیع شده: فوم الاستومری بخاطر ساختار بافتی خود، قابلیت توزیع فشار و بار را به خوبی دارد. این خاصیت باعث می‌شود که بتواند در برنامه‌هایی که نیاز به توزیع یکنواخت فشار و بار دارند، مورد استفاده قرار گیرد. مثلاً در صنعت پوشاک و فرش‌ها، این فوم به عنوان لایه پشتیبان و توزیع کننده فشار استفاده می‌شود.

تصاویر فوم الاستومری